Menu

Circuit Run óók 19 rijdende deelnemers naast de 14.050 lopers

Zondag 26 maart jl. zijn naast de 14.050 lopers ook 19 jongens met de spierziekte Duchenne Spierdystrofie van start gegaan aan de 10e Zandvoortse Circuit Run. Zij reden 900 meter over het circuit in plaats van dat ze renden. Zij vroegen hiermee aandacht voor Duchenne Spierdystrofie, de progressieve spierziekte waaraan zij lijden en die tevens het goede doel was van de Runner’s World Zandvoort Circuit Run dit jaar.

De circuit run symboliseerde zowel de verschillen als de overeenkomsten tussen gezonde jongeren en Duchenne patiënten. Duchenne jongens zullen nooit deelnemen aan een run en zullen ook nooit op het circuit gaan racen. Het enige voertuig wat zij als jong volwassene besturen is een electrische rolstoel. Ze beschikken gelijk aan een deelnemer aan de circuitrun wel over een enorm doorzettingsvermogen om met hun afnemende spierkracht toch altijd hun grenzen op te zoeken. En doorzetten dat hebben ze gedaan toen ze zondag om 10.45 uur aan de start verschenen met hun loopfietsen, rolstoelen en electrische rolstoelen om het tegen elkaar op te nemen tijdens hun eigen 900 meter circuit run. Wat een prachtig gezicht was dat en wat hebben ze gestreden!
De jongens hebben zich allemaal laten sponsoren met als resultaat bijna € 7.000 sponsorgeld. Afgelopen maandag kwam er nog ruim 6000 euro bij aan sponsorgeld van de 10e Zandvoort Circuit Run en de Rotary en dit totaalbedrag van € 13.400 zal door Duchenne Parent Project aangewend worden voor verder onderzoek naar verbetering van de kwaliteit van leven en naar een medicijn voor Duchenne. Kijk hier voor meer informatie over de run: www.zandvoortcircuitrun.nl

 

Deel dit bericht

About the Author : Redactie


0 Reacties

Related post

×
  OP