Duchenne Surf Event 2024

Na de succesvolle pilot van het Duchenne Surf Project in 2023 komt er in zomer van 2024 een vervolg! Tijdens de pilot hebben 5 nog lopende jongens met Duchenne kennis kunnen maken met het golfsurfen en hun avonturen en een overzicht van de dag kun je hier bekijken.

Dit jaar worden op zaterdag 17 en zondag 18 augustus 2 surfdagen georganiseerd en kunnen er in totaal 12 jongens met Duchenne kennis maken met de surfsport en een onvergetelijke ervaring op doen.

Het Surf Project wordt door Duchenne Parent Project wederom samen met Surfschool de Surfkaravaan in Ouddorp (Zeeland) en het Duchenne Centrum Nederland georganiseerd en dit jaar is er voor het eerst een open inschrijving en is het ook mogelijk voor niet meer lopende jongens om zich in te schrijven.

Dus ben je na het zien van het filmpje en de foto’s enthousiast geworden en ben je tussen de 8 en 16 jaar, ben je (of zijn je ouders) lid van Duchenne Parent Project en wil je het surfen wel eens proberen, houd dan onze nieuwsbrief en deze pagina in de gaten.

EXTRA INFORMATIE OVER HET EVENT

Er worden dit jaar 2 surfdagen georganiseerd waarbij er maximaal 12 jongens kunnen surfen, er is een ochtend- en een middagsessie. Het event vindt plaats in Ouddorp op een locatie, toegankelijk voor rolstoelen en met rolstoeltoiletten. Onder begeleiding van ervaren surfinstructeurs en met behulp van 4-5 vrijwilligers per jongen met Duchenne wordt er gesurft. Je krijgt een wetsuit aan, een zwemvest en een helm op voor de veiligheid. We maken gebruik van speciale zeer stabiele surfboards waarbij er een aantal zijn aangepast specifiek voor niet meer lopende jongens. De vrijwilligers worden geïnstrueerd door het Duchenne Centrum Nederland en de surfinstructeurs zodat we je goed kunnen  begeleiden. We vragen je eigen fysiotherapeut en ergotherapeut (als je die hebt) ook om als vrijwilliger mee te gaan dus wie weet helpen zij je ook.

Surfen kan gedaan worden liggend op de buik of zittend op de plank. Na een korte instructie bij de surfschool wordt je per strandrolstoel naar de branding gereden (geld zowel voor lopende als niet lopende jongens) waar vervolgens een korte warming up uitgevoerd wordt. Daarna zorgen we dat je comfortabel en veilig op het surfboard komt te liggen of zitten en gaan we het water op. De surfinstructeur surft achterop het board mee en stuurt je in de goede richting met de golf mee naar het strand. Op de lijn naar het strand staan meerdere vrijwilligers die de baan van het surfboard begeleiden en kunnen helpen met bijsturen etcetera indien nodig. Veiligheid staat voorop! Tijdens het surfen houden we je goed in de gaten of je het nog volhoudt, nemen we pauzes en stoppen we als het eventueel niet meer gaat.

Na de ochtendsessie en voor de middagsessie is er een gezamenlijke lunch waarbij jij en 1 begeleider een lunch aangeboden krijgen. Mochten er nog meer leden van je gezin mee willen dan kan dat, maar voor hen is de lunch 15 euro per persoon (incl drankje) voor eigen kosten.

Mocht je nog vragen hebben voordat je je wilt inschrijven, stel ze dan gerust.

MELD JE HIER AAN VOOR HET DUCHENNE SURF EVENT

Geen Commentaar

Sorry, het reactieformulier is gesloten op dit moment.