Inschrijving Duchenne congres geopend!

Op zaterdag 20 mei a.s. organiseert het Duchenne Parent Project het jaarlijkse Duchenne Congres in Madurodam te Den Haag. Iedereen die geïnteresseerd is in de ontwikkelingen rondom de ziekte van Duchenne is op dit congres van harte welkom.

’s Ochtends zijn er lezingen over de nieuwe Standards of Care door Kathi Kinnett uit de US en Jos Hendriksen, Kempenhaeghe. We zijn heel blij dat Kathi Kinnett bij ons congres aanwezig kan zijn. Zij heeft zich enorm ingezet voor de nieuwe Standards of Care. We zorgen ervoor dat het voor iedereen verstaanbaar is. Vanzelfsprekend ontbreekt een overzicht van het Duchenne onderzoek niet gepresenteerd door Annemieke Aartsma-Rus, LUMC.

’s Middags kunnen er per persoon 3 workshops gevolgd worden. Er kan een keuze gemaakt worden uit workshops over o.a. Certified Centers, vragenronde Standards of Care, Duchenne Centrum Nederland, Wajong, fysiotherapie, vergroten van de weerbaarheid van de jongens, TNO project vroege indicatoren voor ontwikkelingsmijlpalen bij Duchenne. Hierna is er een korte presentatie over de visualisatie van de Standards of Care en wordt de Duchenne Award uitgereikt.

Natuurlijk is er voldoende gelegenheid om met sprekers en andere deelnemers bij te praten, tijdens de lunch en uiteraard bij de borrel waarmee deze dag wordt afgesloten.

Voor kinderen en tieners is er dit jaar wederom een erg leuk programma. Naast een bezoek aan het park in de ochtend, is er voor de oudere kids ’s middags een iPad challenge in het park en voor de kleinere kids o.a. een (ballonnen)clown. Daarnaast kunnen ze ook meedoen aan een Rots en Water training, een weerbaarheidstraining voor kinderen met een fysieke beperking. De oudere Duchenne kinderen kunnen, als zij dat willen, natuurlijk ook de lezingen bijwonen.

Locatie en tijd?

Ontvangst: Zaterdag 20 mei tussen 9.15 en 10.00 uur in de Foyer van restaurant Taste of Holland in Madurodam. Daarna starten vanaf 10.00 uur de lezingen voor de volwassenen in de Madurozaal en gaan de kinderen het park in. Tijdens de lunch zien ouders en kinderen elkaar weer in de Foyer. De dag wordt gezamenlijk afgesloten met een borrel tussen 16 en 17 uur.

Inschrijving?

U vindt hier het programma en inschrijvingsformulier. Wij verzoeken iedereen dit zo snel mogelijk in te vullen. U ontvangt een bevestiging van uw inschrijving per email. De kosten voor de gehele dag (inclusief toegang tot het park en parkeeruitrijkaart, lunch, koffie/thee en andere drankjes) bedragen 25 euro per ouder, 15 euro per kind. Andere belangstellenden 40 euro. De uiterste inschrijfdatum is 7 mei.
Mocht u andere geïnteresseerden kennen, die deze uitnodiging niet hebben ontvangen, stuurt u dan vooral deze uitnodiging door. Wij hopen weer op een grote opkomst. Dit is een geweldige gelegenheid om geïnformeerd te worden over de ontwikkelingen rondom de ziekte van Duchenne.

 

Geen Commentaar

Sorry, het reactieformulier is gesloten op dit moment.