Aanmelding webinar Agamree® (vamorolone)

Op maandagavond 11 maart van 20.00-21.00 uur organiseert Duchenne Parent Project (DPP) in samenwerking met Duchenne Centrum Nederland een webinar over Agamree® (vamorolone).

Recent heeft het middel Agamree®, werkzame stof vamorolone, een positief advies van het Europees Medicijn Agentgenootschap (EMA) gekregen, en een marktautorisatie van de Europese Commissie voor de behandeling van Duchenne-patiënten vanaf vier jaar, onafhankelijk van de onderliggende mutatie of de fase van de ziekte. Een volgende stap in Nederland is dat het Zorginstituut NL het middel gaat beoordelen in verband met advies over vergoeding.

In dit webinar gaan we dieper in op het goedkeurings- en vergoedingsproces in het algemeen in Nederland en een aantal vragen rondom dit middel, zoals:

  • Wat is Agamree® (vamorolone) voor middel en hoe werkt het bij Duchenne?
  • Op basis van welke resultaten is het middel goedgekeurd?
  • Wat is het huidige traject van evaluatie en goedkeuringsproces door het Zorginstuut?
  • Wat betekent deze goedkeuring voor mensen met Duchenne?

 

Prof. Annemieke Aartsma-Rus (LUMC), dr. Erik Niks (LUMC) en dr. Anneliene Jonker (DPP) zullen uitleg geven over de huidige status van het middel, wat de verwachtingen zijn, maar ook de mogelijke bijwerkingen, en de processen die nu lopen voor verdere evaluatie. Uiteraard is er voldoende gelegenheid om vragen te stellen.

Wil je meedoen aan deze interactieve sessie, meld je dan hier aan voor vrijdag 8 maart a.s..

Geen Commentaar

Sorry, het reactieformulier is gesloten op dit moment.