Call voor Grant Applications 2018 over Voeding en Duchenne

In tegenstelling tot andere jaren ontvangt DPP NL in 2018 alleen subsidieaanvragen gerelateerd aan ‘Voeding en Duchenne’.
Aangezien onderzoek naar optimale voeding voor DMD-patiënten een belangrijk maar te weinig onderzocht gebied is, zal onze oproep voor subsidieaanvragen gericht zijn op onderzoek met betrekking tot voeding voor Duchenne Spierdystrofie.
De precieze rol van voedings- en metabole problemen is niet goed bestudeerd. In vroege stadia is overgewicht gebruikelijk, terwijl patiënten in latere stadia een risico lopen op ondervoeding, vaak door kauwen, slikken en maagdarmproblemen. Er zijn niet veel goede onderzoeken uitgevoerd, zowel preklinisch als klinisch met betrekking tot verschillende voedingsstoffen en het gebruik van voedingssupplementen. Er is behoefte aan gegevens over de natuurlijke historie en goede uitkomstmaten met betrekking tot de lichaamssamenstelling en het metabolisme afgestemd op DMD-patiënten. Goede richtlijnen voor het handhaven van een gezond gewicht en voedingsinname ontbreken momenteel evenals kennis om ouders en patiënten te overtuigen om gezonde voeding te eten.

Deadline is 1 juni 2018. Kijk hier voor meer informatie.

Geen Commentaar

Sorry, het reactieformulier is gesloten op dit moment.