Sam Geuens verdedigt succesvol zijn proefschrift

Maandag 24 juni heeft Sam Geuens met succes zijn PhD verdedigd over neurogedragsproblemen bij Duchenne Spierdystrofie (DMD). Zijn onderzoek, mede gesponsord door het Duchenne Parent Project, biedt nieuwe inzichten in de neurogedragsproblemen die het leven van mensen met Duchenne en hun families aanzienlijk kunnen beïnvloeden. 

Het onderzoek van Sam Geuens

Naast het ernstige en progressieve spierverlies ervaren mensen met de ziekte van Duchenne (Duchenne Spierdystrofie – DMD) een verhoogd risico op het ontwikkelen van gedragsproblemen. Deze kwesties hebben niet alleen een grote invloed op het dagelijks functioneren van mensen met Duchenne, maar dragen ook aanzienlijk bij aan de belasting voor zowel de getroffen individuen als hun families. Tot op heden blijven effectieve behandelingen voor deze neurogedragsproblemen onduidelijk, maar hun oorzaak kan gelinkt worden met het ontbreken van dystrofine-expressie in de hersenen.  

Om de psychosociale zorg voor dit aspect van DMD te verbeteren, is nieuwe kennis over tot het begrijpen van het DMD in de hersenen en de beoordeling en behandeling van neurogedragsproblemen van essentieel belang. Het grotere doel van zijn promotieonderzoek is bij te dragen aan begrip en beheer van neurogedragsuitdagingen bij mensen met Duchenne. 

Geen Commentaar

Sorry, het reactieformulier is gesloten op dit moment.