Verslag webinar over Agamree® (vamorolone)

Op 11 maart 2024 organiseerde Duchenne Parent project (DPP) in samenwerking met Duchenne Centrum Nederland een webinar over Agamree® (werkzame stof vamorolone; voorheen VBP15).

Het ontstekingsremmende middel Agamree® is op 18 december 2023 goedgekeurd binnen de Europese Unie voor de behandeling van Duchenne patiënten vanaf vier jaar, onafhankelijk van de onderliggende mutatie of fase van de ziekte.
Een volgende stap in Nederland is dat het Zorginstituut Nederland (ZiN) het middel gaat beoordelen in verband met advies over vergoeding.

Tijdens het webinar waren er presentaties door prof. Annemieke Aartsma-Rus (LUMC), dr. Erik Niks (LUMC) en dr. Anneliene Jonker (DPP).
Prof. Annemieke Aartsma-Rus presenteerde de achtergrond van Agamree® en preklinische studies. Dr. Erik Niks gaf een presentatie van de uitgevoerde klinische studies bij Duchenne-patiënten. Daarna werd het regulatoire proces op Europese niveau gepresenteerd door prof. Annemieke Aartsma-Rus, terwijl dr. Anneliene Jonker een presentatie gaf over de kosten-effectiviteit evaluatie van het middel op landelijk niveau.

Aan het einde van de presentaties was er ook gelegenheid om vragen te stellen via de chat. De vragen die niet beantwoord zijn tijdens het webinar, vind je in deze samenvatting van het webinar Agamree®.

Bekijk hieronder de opname terug en de diapresentatie vind je hier.

Geen Commentaar

Sorry, het reactieformulier is gesloten op dit moment.