Let the games begin! Game controllers voor Duchenne

ESPORTS MOGELIJK MAKEN VOOR GAMERS MET EEN SPIERZIEKTE/ ZWAKTE IN DE HANDEN.

Yumen Bionics en het Duchenne Parent Project hebben de innovatiechallenge ‘Challenge Sportakkoord Inclusieve(re) esports’ van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en Sportinnovator gewonnen! Samen zetten we een eerste stap naar een professionele, langdurig te gebruiken en meegroeiende controller voor esports.

Proberen, verliezen, leren, winnen, trainen, steeds beter worden en uiteindelijk deelnemen aan Esports. Dat is wat het Duchenne Parent Project samen met Yumen Bionics mogelijk willen maken voor mensen met een progressieve spierziekte. 

Op dit moment zijn Esports ontoegankelijk voor veel gamers met Duchenne door de huidige controllers: de knoppen van de controller vereisen te veel kracht en de benodigde bewegingen zijn te lastig om uit te voeren. Daarnaast stimuleert de controller een onderuitgezakte en gesloten houding. Dit veroorzaakt onnodige vergroeiingen in de armen, schouders en rug.

Gamen is voor veel jongens/mannen met Duchenne heel erg belangrijk. Belangrijke redenen hiervoor zijn het spelplezier en sociale contacten met andere spelers. Daarnaast is het een alternatief voor de echte wereld waarin ze een personage kunnen creëren om even zichzelf niet te zijn. Tijdens het gamen vlucht je als het ware weg naar de virtuele wereld om problemen uit de realiteit te vergeten.

Om het gamen voor iedereen weer toegankelijk te maken,  ontwikkelt Yumen Bionics in samenwerking met twaalf studenten van de faculteit Industrieel ontwerpen van de TU Delft een controller waarmee je weer kunt trainen. Een professionele controller, die lang te gebruiken is, een Esport waardige uitstraling heeft en één die meegroeit met je persoonlijke krachten.  Één die het lekkerst in de hand ligt, fijnste knopjes heeft en zo lang mogelijk gebruikt kan worden door zoveel mogelijk gamers. Yumen Bionics en de studenten gaan met jongens/mannen met Duchenne in gesprek(online) over hun game-ervaringen. Op basis daarvan worden er prototypes ontwikkeld die getest gaan worden tijdens een lekker potje gamen.

Dankzij de ‘Challenge Sportakkoord Inclusieve(re) esports’ van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en Sportinnovator kunnen we de eerste prototypes realiseren. Eind 2021 verwachten we de eerste controllers te kunnen testen. Zo zetten we de eerste stap naar een inclusievere Esports wereld.

Let the games begin!

Geen Commentaar

Sorry, het reactieformulier is gesloten op dit moment.