Op naar een wereld vol kindvriendelijke hulpmiddelen! 

Hulpmiddelen zijn essentieel, maar worden door jongens met Duchenne niet altijd (even graag) gebruikt. Dit komt omdat de hulpmiddelen niet voldoende aansluiten bij hun dagelijkse leven. Veel hulpmiddelen belanden zo ongebruikt in de kast. Zonde!

Om hier verandering in te brengen, zijn Duchenne Parent Project en Yumen Bionics – met ondersteuning van het Innovatiefonds Zorgverzekeraars – het project “kindvriendelijk ontwerp van hulpmiddelen” gestart. De resultaten zijn te vinden op het online platform  www.usuall.org. Het platform ondersteunt, inspireert en motiveert ontwikkelaars van hulpmiddelen om nog betere hulpmiddelen voor kinderen te ontwikkelen. Met usuall willen we dat het vanzelfsprekend wordt dat hulpmiddelen goed aansluiten bij de wensen en het dagelijks leven van kinderen. Nieuwsgierig? Neem een kijkje op het platform en deel het met ontwikkelaars.

We bedanken alle deelnemende kinderen en hun gezinnen, het Innovatiefonds Zorgverzekeraars, de TU Delft, het RadboudUMC, Studio Tegendraads en de Universiteit Twente voor hun waardevolle bijdrage aan dit project!

Geen Commentaar

Sorry, het reactieformulier is gesloten op dit moment.